Jelenlegi hely

Híreink

Fotó: Lexus
2018-12-13 09:25
Merész dizájnjával, agilis teljesítményével és úttörő ötleteivel a magyarországi márkakereskedésekbe jövő tavasszal érkező, a képzeletgazdag technológia és a kézműves kidolgozás egyedi ötvözetét kínáló vadonatúj Lexus UX felrúgja a megszokásokat. Az ajtózáródás luxusautós hangzásának kialakításában idegtudósok segítettek, míg az ‘Omotenashi’, azaz a hagyományos japán vendéglátás szellemében az ablaktörlő leáll, hogy ne fröcskölje le a ki- vagy beszálló utasokat. A judo- és kendo-öltözékekről ismerős ‘sashiko’ ülésvarratokat kézműves takumi mesterek készítik miközben A legmodernebb mérőműszerek garantálják az autók precíziós összeszerelését.
Fotó: Lexus
2018-12-12 16:26
Sokan azt gondolják, hogy egy autógyár mindössze olyan hely, ahol autók készülnek. Elsőre azt hihetnénk, hogy nincs ez másképp a világ vezető prémium környezetbarát hibrid elektromos autómárkája, a Lexus ultra high-tech üzemeiben sem, ahol a kézműves takumi mesterek felügyelete alatt készülnek a legendás megbízhatóságukról és a prémium kidolgozás valamint a felhasznált anyagok legmagasabb minőségi szintjéről ismert, sokszorosan díjnyertes formatervű csúcskategóriás luxusautók. Ezekben az üzemekben ugyanakkor nemcsak autók, hanem remek gondolatok is születnek: például az anyagok újragondolásáról és gyártásuk új módszereiről, vagy éppen az autók megalkotásáról és teszteléséről olyan módszerekkel, amelyek eddig elképzelhetetlennek tűntek. Biztosan akadnak olyanok, akik számára ez lehet a csúcs, a Lexus mérnökei számára viszont csupán egy újabb nap az irodában.
Fotó: Lexus
2018-12-12 10:05
A vadonatúj Lexus ES környezetbarát felsőkategóriás luxuslimuzin egyszerre két kategóriában is a legjobbnak bizonyult, elnyerve az Euro NCAP 2018 Kategóriagyőztese díját a “Nagy családi autók” és a “Hibrid és elektromos autók” szegmensben. A megtisztelő címek megszerzése előtt az ES 5 csillagos besorolást kapott az Euro NCAP új, szigorúbb biztonsági vizsgálatán. Az új, extrém szilárdságú GA-K padlólemezre épülő ES kimagasló eredménye többek közt a legmodernebb aktív biztonsági technológiákat egyesítő Lexus Safety System + csomagnak köszönhető.
Fotó: Lexus
2018-12-08 09:49
A Lexus októberben, a Párizsi Autószalonon leplezte le népszerű sportkupéja, a környezetbarát hibrid elektromos motorral szerelt Lexus RC legújabb generációját. Alig néhány hónappal később, januárban pedig már érkezik a modell brutális teljesítményváltozata, az RC F: a nagy várakozások övezte sportautót a Detroiti Autószalonon láthatjuk majd először, egy sokat sejtető teaser fotó azonban már napvilágot látott az autóról.
Fotó: Lexus
2018-12-07 14:33
Minden eddiginél erősebb és sportosabb utcai kupét készül utcára engedni a Lexus. Ha az RC F Track Edition nem is lesz olyan exkluzív, mint az LFA volt, menetdinamika terén nem sokkal marad el mögötte.
Fotó: Lexus, Toyota Gazoo Racing
2018-12-06 11:24
A Lexus bejelentette, hogy az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan jövőre is indul a 24 órás nürburgringi autóversenyen és a jelenleg is fejlesztés alatt álló autóban több vadonatúj technikai csemege is bemutatkozik.
Fotó: Lexus
2018-12-04 14:08
A Lexus forradalmi műszaki megoldások és technológiák segítségével fokozta az új ES szedán stabilitását és vezethetőségét. A világ első lengőszelepes lengéscsillapítójában ultra alacsony átfolyási sebességű szelep segítségével érik el, hogy nagyon kis járműsebességnél is pontos legyen a csillapítás, de abban, hogy a modell megkérdőjelezhetetlenül a kategória csúcsára kerüljön, szerepet kapott még az új felépítésű kettős lengőkaros hátsó felfüggesztés, és a merevségre, kis tömegre és kompakt felépítésre optimalizált rendszerek is.