Jelenlegi hely

Céginformació

A KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. 1992 óta foglalkozik hivatalos márkaszervizként TOYOTA gépkocsik garanciális és garancián túli javításával. Ezen időponttól kezdve felvállaltuk a TOYOTA márka mellett, a LEXUS gyártmányok javítását és karbantartását is.

Sok éven keresztül az országban egyedüli szervizként végeztük ezen tevékenységünket így távoli megyékből is visszajáró, hűséges ügyfeleket nyertünk.

Már a ’90-es évek elején megszereztük ezen márkára vonatkozó, szinte összes szakirodalmat, és alkatrész raktárunkat is felfejlesztettük, hogy tökéletes szolgáltatást tudjunk nyújtani.

Több mint egy évtized eltelte után a TOYOTA MOTOR HUNGARY úgy döntött, hogy elérkezett az idő és Magyarországon is létesítenek hivatalos LEXUS márkakereskedést. Ekkor indult útjára hazánkban először a LEXUS márkájú gépkocsik forgalmazása. Eleinte kevés ember ismerte ezt a márkát, amely a prémium szegmensbe tartozik.

Azóta az értékesített darabszám folyamatosan nő, ami azt jelenti, hogy a márka egyre nagyobb ismertségnek örvend.De nem csak a magyarországi értékesítés növekszik, hanem nő a külföldről behozott használt autók száma is.

Az értékesítési eredményeket figyelembe véve 2007-ben cégünk vezetése úgy döntött, hogy a monori telephelyünkön, a TOYOTA MOTOR HUNGARY égisze alatt, megvalósítjuk az ország második hivatalos LEXUS márkaszervizét.

A jóváhagyáshoz rendkívül komoly feltételrendszernek kellett a meglévő kereskedésünket átalakítani. Ezen változások főbb állomásai a következők:

- A TOYOTA és a LEXUS autók javításainak helyszínét teljesen külön kellett választani, külön műhelycsarnokba, ahol minden berendezéseknek külön is rendelkezésre kell állnia. (pl. fődarab felújító műhelyrész, kerékszerelő és kiegyensúlyozó üzemrész, stb.)

- Az ügyfélvárót és a munkafelvételi pontot is, hasonlóan a szervizzel, külön helységbe kellett kialakítani. Az Európai, egységes koncepció szerint.

- Minden célszerszámot, diagnosztikai berendezést, beállítási segédletet valamit szakirodalmat és számítógépes segédprogramot külön be kellett szerezni.

Mindezek a fejlesztések ahhoz vezettek, hogy meglévő és leendő LEXUS ügyfeleinknek professzionális szolgáltatást tudjunk nyújtani.