Jelenlegi hely

Híreink

Hűtőmaszk - Fotó: Lexus
2020-01-20 13:31
A Lexus formatervezői, mérnökei és kézműves mesterei hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megalkossák a Lexus RX-et, a Lexus eredeti crossover modelljét. Az eredmény nem csupán a világ legkeresettebb hibrid luxus-szabadidőjárműve, és minden idők legnagyobb számban eladott Lexus modellje lett. Amikor 1998-ban megjelent, az RX, vadonatúj kategóriát teremtett, mint a világ legelső luxus-szabadidőjárműve. A Lexus merész formavilágával felvértezett, és magával ragadó vezetési élményt kínáló RX valóban kiemelkedő jelenség. Ami pedig a legfrissebb, néhány hónapja bemutatkozó modell generációt illeti, a mérnökök a típus minden apró alkatrészét továbbfejlesztették, helyenként - túlzás nélkül állíthatjuk - lenyűgöző megoldásokat alkalmazva. Az alábbiakban arra a hét, kiemelkedő tulajdonságra összpontosítunk, amelyek megtestesítik a Lexus képzeletgazdag technológiáját.
Fotó: Lexus
2020-01-13 10:56
A Lexus 87.206 új járművet értékesített 2019-ben Európában, ami új rekordot jelent: a környezetbarát japán luxusautógyártó ugyanis ezzel 14%-al több új autót adott el a kontinensen mint az előző évben, így az egyik leggyorsabban növekvő autómárka volt a régióban. Mindez komoly eredmény a kontinens luxusautó piacának zöldülése szempontjából, az európai értékesítéseit alig hat év leforgása alatt több, mint kétszeresére növelő Lexus nyugat-európai* értékesítésének ugyanis több, mint 96%-át tették ki a városi forgalomban akár 80%-ban is tisztán elektromos üzemmódban közlekedő öntöltő hibrid elektromos modellek.
Fotó: Lexus
2019-12-23 15:27
A Lexus annakidején az első RX bemutatásával gyakorlatilag forradalmasította a prémium crossoverek piacát, majd 2005-ben, szintén az RX modellel bevezette a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást is a szegmensben. Az európai vásárlók ma 3 három Lexus SUV közül választhatnak: a márka a kompakt crossover szegmensben az UX, a közepes crossover kategóriában az NX, míg a nagyméretű SUV-ok piacán az RX modellel versenyez. Mindhárom modell esetében a világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtásával szerelt változat a legnépszerűbb az ügyfelek körében. A hibrid elektromos hajtás ugyanis ma már a Lexus SUV-termékstratégiájának olyannyira alapvető eleme, hogy a nyugat-európai vásárlók 96 százaléka ezt a technológiát választja. 2020-ban egyébiránt a Lexus tovább bővíti környezetbarát SUV-termékkínálatát, bevezetve a márka első akkumulátoros elektromos autóját, az UX 300e modellt.
Fotó: motoring.com.au
2019-12-18 08:20
A Lexus elektromos összkerékhajtása forradalmasítani készül nemcsak az erőátvitel, de a menetstabilizálás műfaját is. Ausztrál újságírók osztják meg velünk az E-Axle rendszer prototípusával szerzett tapasztalataikat.
Fotó: Lexus
2019-11-22 10:17
Több mint másfél millió hibrid elektromos Lexus után megérkezett a márka első tisztán elektromos típusa. A 400 kilométeres hatótávot kínáló UX 300e szabadidőjármű nem hangsúlyozza, csak alkalmazza a legmodernebb, integrált hajtástechnológiákat.
Fotó: Lexus
2019-11-20 11:37
A felhúzott és lehajtott tetővel egyaránt gyönyörű autót a Lexus minden részletre kiterjedő gondos kidolgozása jellemzi, miközben a modellben Lexus sportautóira jellemző lélegzetelállító teljesítményéhez egy kabrió különleges vezetési élménye társul. A vadotúj Lexus LC 500 Convertible utastének kialakítása ugyanakkor hűen tükrözi a Lexus „Emberközpontú” filozófiáját.
Fotó: Lexus
2019-11-12 09:14
Szinte biztos, hogy november végén bejelenti első hálózatról tölthető hibrid modelljének érkezését a Lexus. A pontos részletek nem ismertek, de minden jel arra utal, hogy az NX szabadidőjármű vezeti be a villamosítás új korszakát a japán márkánál. Mindeközben hivatalosan is megerősítették, hogy november 22-én a Kantoni Autószalonon leleplezi első tisztán elektromos típusát a Lexus.
Fotó: Lexus
2019-11-11 11:21
Egyre több jel utal arra, hogy a Lexus minden eddiginél kisebb modellel: egy városi szabadidőjárművel bővítené palettáját.