Jelenlegi hely

Lexusokat kaptak tőlünk a MOL-PICK SZEGED kézilabdázói

2019. március 6-án került sor a szalonunkban a MOL-PICK Szeged kézilabdázók új flottájának átadására. A csapat 16 Lexus NX 300h-t és 3 db Lexus RX 450h-t és 1 db Lexus RX L 450h-t vehetett birtokba.

Nyolcadik évébe lépő sikeres együttműködés lép új szintre a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat és a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota között. A MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat által az elmúlt években elért sikerek, különösen a 2017-2018-as magyar bajnokság megnyerése és az eredményes Bajnokok Ligája szereplések elismeréseként ugyanis a Toyota Central Europe Kft., a Lexus Szegeddel karöltve úgy döntött, hogy a támogatási szerződés megújításakor 16 környezetbarát hibrid elektromos Lexus NX és 5 ugyancsak hibrid Lexus RX modell használatát ajánlja fel az sportegyesületnek. Az autók ünnepélyes átadására március 6-án Kovács Autóház által jegyzett Lexus Szeged márkakereskedésben került sor.

A környezetbarát hibrid elektromos modelljei sikerének köszönhetően magyarországi értékesítéseit a világ vezető prémium hibrid márkájaként aposztrofált Lexushoz hasonlóan az elmúlt években látványosan növelő világelső autógyártó, a Toyota 2011 ősze óta támogatja a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatot. A Lexusszal közösen a piac legszélesebb, 17 modellből álló hibrid modellportfóliója révén a hazai hibrid eladások mintegy négyötödét jegyző Toyota a Lexus Szeged márkakereskedéssel karöltve ugyanakkor úgy döntött, hogy új szintre emeli a nemzetközi szinten is egyik legsikeresebb hazai kézilabdacsapat támogatását.  Ennek jegyében a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív vállalat 16 környezetbarát hibrid elektromos Lexus NX és 5 szintén hibrid Lexus RX prémium crossover használatát biztosítja a csapat rendelkezésére.

László Richárd, a Lexus és a Toyota országigazgatója: – Óriási lépés számunkra is, hogy nyolcadik évébe fordul az együttműködésünk a MOL-PICK SZEGED-del. Először Toyota Aurisokkal segítettük a csapatot. Akkor háromezer autót értékesítettünk évente, köztük 120 Lexust, míg most 12 ezer gépjármű közül nyolcszáz Lexus. Mi és a csapat is hatalmasat fejlődtünk az elmúlt esztendőkben. Hisszük, hogy ezek a remek és megbízható autók segítik majd a játékosok felkészülését. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hibrid elektromos hajtású autókkal közlekedik a csapat, így óvják, védik a szegedi levegőt. A Toyota cégcsoport számára egyre fontosabb a sporttámogatás, valamint az olimpiai törekvés. A legjobb termékeinkkel a legjobb csapatot támogatjuk.

Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatósági elnöke: – A rendezvény előtt beszélgettünk, és arra jutottunk, hogy ez lesz a hetedik ilyen eseményünk. Nehéz ilyenkor már bármi újat mondani a köszöneten túl. Hetedik esztendeje járok Lexusszal, nagyon elégedett vagyok a márkával. Büszkeséggel tölt el, hogy immár a csapat is ilyen autóba ülhet, bízom benne, hogy ez a gyümölcsöző kapcsolat még nagyon sokáig tart. Köszönjük a támogatást, igyekszünk megszolgálni.

Kárpáti László, a Lexus Magyarország vezetője: – Másfél éve indult be Szegeden az európai mércével is sikeres üzlet, a Lexus-értékesítés, amely egy prémium autómárka. A legzöldebb, a leginnovatívabb. Nagyon örülök, hogy ilyen járművel tudjuk támogatni a MOL-PICK SZEGED-et, biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárul majd a csapat még jobb teljesítményéhez.

Kovács Péter, a Lexus Szeged tulajdonosa: – Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy második éve már Lexus-márkakereskedésünk is van Szegeden. A sport mellett a kultúra iránt is elkötelezettek vagyunk, a Szegedi Nemzeti Színházzal is együttműködünk. Ahogyan a szegedi játékosok járnak az utakon, minél több leendő vásárlónk szembesülhet autóinkkal. Reméljük, a Toyotáról Lexusra váltás még jobban motiválja majd a csapatot, mert ez egy kimagasló prémium szolgáltatást nyújtó gépkocsi. Bízunk benne, hogy erőt, lendületet ad ez az autópark a MOL-PICK SZEGED-nek.

Interjúk: Süli Róbert.

Fotók: Kocsis Alíz (MOL-PICK SZEGED kézilabdacsapat), Gárdonyi Kolos

Fotó: Kocsis Alíz

További fotók

Fotó: Gárdonyi Kolos
Fotó: Kocsis Alíz
Dr. Szűcs Ernő Péter - Fotó: Kocsis Alíz
Kárpáti László - Fotó: Kocsis Alíz
Kovács Péter - Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Gárdonyi Kolos
Fotó: Gárdonyi Kolos
Fotó: Gárdonyi Kolos
Juan Carlos Pastos, Süli Róbert és Marko Krivokapics - Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Kovács Péter, Juan Carlos Pastos, Süli Róbert és Marko Krivokapics - Fotó: Kocsis Alíz
Kovács Péter és Juan Carlos Pastos - Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Fotó: Kocsis Alíz
Bodó Richárd - Fotó: Kocsis Alíz
Bodó Richárd - Fotó: Kocsis Alíz