Jelenlegi hely

Törpe crossoverrel bővítheti kínálatát a Lexus

Két éven belül új belépőmodellt kaphat a Lexus. A CT200h utódja azonban nem ferdehátúnak ígérkezik, hanem egy, az UX-nél is kisebb szabadidőjárműnek.

Egybehangzó feltételezések szerint minden eddiginél kisebb crossover jelenhet meg a Lexus kínálatában. Több autóipari forrás szerint a 2021-re várt belépőmodell lehet a márka első, tisztán elektromos hajtású típusa.
A Lexus az évtized elején mutatta be a világ első prémium hibrid ferdehátú modelljét, a CT200h-t. A megbízhatóságával és minőségével számtalan szakmai díjat nyert, ultra tiszta üzemű prémium modell a Toyota-csoport akkor elérhető legmodernebb padlólemezére épült, ahogy a hajtásláncát neki kölcsönző Toyota Prius, a világ legnagyobb számban eladott hibrid modelljének kortárs generációja is. Az 1.8 literes hibrid erőforrás legnagyobb teljesítménye 136 lóerő, átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,1 l/100 km. A külső megjelenésében és belső hangulatában 2017-ben a márka aktuális arculatához igazított modell bevezetése óta Európában több mint 85, Észak-Amerikában 93 ezer példányban talált gazdára.
Az elmúlt nyolc évben azonban teljesen átalakult a világ újautó-piaca: ma már teljes nagyrészt a szabadidőjárművek uralják az eladásokat*. Az értékesítés volumenét ma még a kompakt és középkategóriás SUV modellek teszik ki, ám avárosi (szubkompakt) crossoverek minden más szegmensnél intenzívebb ütemben növelik forgalmukat, és néhány éven belül lekörözhetik az egykori műfajteremtő középkategóriás modelleket. Logikus elvárás tehát, hogy a Lexus, amely az RX, az NX és a vadonatúj UX révén már három SUV-kategóriában képviselteti magát, a szabadidőjárművek legnagyobb növekedést ígérő méretosztályáról se mondjon le – erre egyébként Pascal Ruch, a Lexus európai igazgatója is utalást tett a napokban az angol Autocarnak adott interjújában.
Annak nagyon csekély az esélye, hogy ez az autó a 2015-ben bemutatott LF-SA koncepciójárműnek lesz a szériaverziója: bár robusztus formavilága ma, négy évvel bemutatása után sem hat erőtlennek, a nem egészen 3,5 méteres, 2+2 üléses autó praktikuma és kényelme elmaradna attól a szinttől, amit a Lexus vásárlói elvárnának városi járművüktől. Ugyanakkor mégse számítsunk átlagos crossoverre: úgy tudni, a 2021-ben érkező modell lehet az első olyan típus a Lexus palettáján, amelyet tisztán elektromos hajtáslánccal kínálnak.
Ahogy Szava Josihiro, a Lexus International elnöke áprilisban elmondta, több lehetőséget is mérlegelnek a villamosításra, az azonban ma már nem kérdés, hogy a márkának a speciális piaci igények miatt szüksége lesz tisztán elektromos modellre. Japán források korábban az UX kompakt szabadidőjárművet nevezték meg, mint az első lehetséges Lexus EV. Mivel azonban az új modell ugyanarra a TNGA padlólemezre épül majd, mint az UX, csupán a stratégiai döntésen múlik, hogy melyik típus kerülhet úttörő szerepbe. Amennyiben az új típusra esik a választás, arról is dönteni kell, hogy kizárólag akkumulátoros verzióban készüljön-e, vagy elérhető legyen a márka védjegyének számító hibrid hajtással is.

Fotó: avarvarii

További fotók

Fotó: Lexus
Fotó: Lexus
Fotó: Lexus
Fotó: Lexus